Vill du veta när vi uppdaterar? Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev HÄR

SWTK-syd är Svenska Wheaten Terrier Klubbens regionklubb i Skåne, Blekinge, Halland, Göteborg, Småland, samt Öland (postnummerområde 20-43 och 55-57). Här på hemsidan hittar Du info om aktuella aktiviteter och utställningar m.m. Du ska även kunna läsa färska reportage och se bilder från tidigare aktiviteter i regionen. I galleriet hittar Du bilder på medlemmarnas hundar, maila gärna även in favoritbilden på Din wheaten till webmastern.

Sökkurs 21-22 mars 2015

En kall lördag morgon i mars träffades 7 stycken entusiastiska wheatenägare och en minst lika entusiastisk instruktör på Skönstaviks camping utanför Karlskrona för att prova på det här med sök. Vädret verkade inte helt lovande, så det var långkalsonger och regnställ som åkte på och sen åkte vi ut i skogen.
Vår entusiastiska instruktör var Jenniefer Ericsson, kennel Canovills, som hållit på med sök "i eviga tider". Hon har varit med i SM och VM i både skogssök och räddningssök, så bättre kunde vi inte få det.
Vi började med att valla av rutan vi skulle vara i, dvs vi klafsade runt i blötan för att göra hundarna uppmärksamma på var nånstans det kunde finnas folk med korv i fickorna. Sen turades vi om att springa ut i skogen för att "gömma oss". Alla hundarna var snabbt med på noterna, och det syntes att de växte i säkerhet och intresse under dan. Snöblasket upphörde runt lunchtid och framåt eftermiddagen tittade tom solen fram.

Andra dan blåste det och solen sken och vi började på en avstjälpningsplats bredvid Karlskrona Arena. Där fanns lite sandhögar, betongblock och lastbilar att gömma sig bakom. Det blev en del distraktioner i form av motionärer som gick och sprang utanför området, så på eftermiddagen åkte vi till ett nytt ställe. Där hade tidigare SM för räddningshundar varit, men sen dess var mycket av materialet bortforslat. Men en hel del fanns fortfarande kvar så vi började med att balansera fram i rasmassorna och klättra på stegar ihop med hundarna. Sen blev det vindmarkeringar för hela slanten.

Så roligt vi hade! Och så kul att se de hundar som var lite blyga de första lördagstimmarna växa till sig i säkerhet. När vi var klara lyckades vi hitta ett ställe i lä för att fika och där gick Jenniefer igenom lite teori om söket och vi hade eftersnack om vad vi hade gjort. Alla kände sig jättenöjda med vad de hade lärt sig och det var ett trött gäng med trötta hundar som satte sig i bilarna för hemfärd.

Med vänliga hälsningar Gun Werlemark

Tillbaka