Vill du veta när vi uppdaterar? Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev HÄR

SWTK-syd är Svenska Wheaten Terrier Klubbens regionklubb i Skåne, Blekinge, Halland, Göteborg, Småland, samt Öland (postnummerområde 20-43 och 55-57). Här på hemsidan hittar Du info om aktuella aktiviteter och utställningar m.m. Du ska även kunna läsa färska reportage och se bilder från tidigare aktiviteter i regionen. I galleriet hittar Du bilder på medlemmarnas hundar, maila gärna även in favoritbilden på Din wheaten till webmastern.

Clinic 18 juli 2010

Söndagen den 18 juli, mitt I den härliga sommarvärmen, möttes 15 wheatens med deras respektive husse och matte på en gulbrun gräsmatta i Håslöv, strax utanför Vellinge i Skåneland. Alla med sikte på att vilja lära sig mer om vardagslydnad om vår underbara Wheatens! Mikael Magnusson, som själv har en Wheaten, har anpassat denna 5 timmars clinic just för oss wheaten ägare, i ett special samarbete med SWTK region syd, vilket ytterligare ökar på ivern att förstå den teori som Mikael arbetar med. Denna teori skiljer sig på många sätt den traditionella som lärs ut på de flesta brukshundsklubbar med gottis som uppmuntran eller klicker. Mikael Magnusson på Vardagskoll praktiserar Jeppe Strids numera rikskända teori som bygger på kommunikation och kärlek, att hundägare tränas på att bli hundförare! Teori blandas med praktiska övningar så alla fick sin del av Mikaels och hans instruktörers uppmärksamhet. För visst fick alla återkoppling, -Var har du hunden nu? Och att lunchen kortades ner till endast 10 minuter visar vilket engagemang deltagarna hade, sa Mikael Magnusson som själv var jättenöjd med alla deltagare. –Alla har nog fått med sig hem något att ta till sig.
För de som vill se mer av Mikael så drar hans kurser igång under hösten igen, se mer på www.vardagskoll.se Denna clinic har fått stor uppmärksamhet, så pass att det nu även kommer långväga wheaten ägare ner till Skåne för att delta och att Mikael även efterfrågats från andra regioner. Vi på SWTK syd kommer planera in liknande aktivitet även nästa år, välkomna!
Av Tino Tortoriello
Tillbaka